Stora Planteringsveckan startar alltid första lördagen i september. Under veckan sprids inspiration och kunskap om allt som har med växter, trädgård och trädgårdsliv att göra. Värdar är trädgårdsbutiker över hela landet. Varje arrangör sätter sin egen prägel men överallt kan du se fram emot äkta trädgårdsglädje, gediget trädgårdskunnande och en massa härliga växter. Läs mer på Stora Planteringsveckans webbplats.

Hos oss kommer ni att hitta massor av fina erbjudanden och roliga aktiviteter för trädgårdsintresserade i alla åldrar. Programmet kan komma att förändras fram till 7 september så titta gärna in igen eller följ oss på Instagram och Facebook. Där kommer ni också att hitta alla våra intressanta erbjudanden på rönnar, redskap, perenner etc. under veckan.

 

Aktivitetsprogram hos oss under veckan:

Lördag 7/9
Gladekulle visar bikupor och mellan kl 11-13 gör Liv insektshotell med barnen (tillsammans med deras föräldrar).

Söndag 8/9
Provsmakning av olika sorters äpple.

Tisdag 10/9
Skånefrö pratar gräsfrö och gödsel mellan kl 10-15.

Onsdag 11/9
Arbor Syd pratar trädvård och svarar på frågor mellan kl 10-14.

Torsdag 12/9
Södra Årshults Torv pratar jordar kl 15-17

Fredag 13/9
Fagerhults Torv besöker oss mellan kl 13-17. De erbjuder pH-prov och Lt-prov på jord till alla kunder som tar med sig jordprover. Tänk på att det behövs 0,5 liter och att jorden tas på ett djup av 10 cm och inte av ytskiktet.

Hozelock besvarar frågor om bevattning kl 9-12

Lördag 14/9
Gladekulle visar bikupor och mellan kl 11-13 gör Liv insektshotell med barnen (tillsammans med deras föräldrar).

Söndag 15/9
Trädgårdsamatörerna finns på plats från kl 10 och pratar om sin förening för den som är intresserad.

Gladekulle visar bikupor och mellan kl 11-13 gör Liv insektshotell med barnen (tillsammans med deras föräldrar)

 

Samtliga dagar pågår en tipsrunda med kluriga frågor där man har möjlighet att vinna fina priser.