Höstplantering har alltid varit det bästa för många växter men på senare år har marknaden märkt att kunderna alltmer väljer att plantera på våren och sommaren.

Höstplantering är bättre då växten kan fokusera på att etablera sig på platsen. Den behöver inte tillverka blad och knoppar, den växer inte i storlek särskilt mycket utan kan koncentrera sig på att utveckla sina rötter så den på våren kan ta fart i sin tillväxt.

Därför startades projektet ’Stora Planteringsveckan’ med hashtaggen #höstplanteramera. Branschen vill förtydliga hur bra det är med just höstplantering och att många växter mår bättre av det.

5-6 september och 12-13 september kommer vi ha olika aktiviteter, erbjudanden samt besök från olika leverantörer och andra trädgårdsprofiler.

 

Lördagen 5 september:

Kl 10.00-13.00

Skånefrö, är ett av Sveriges ledande utsädesföretag. De är också en av våra leverantörer av gräsfrön och gödning. Passa på att ställa era kluriga frågor om gräsmattor när de är här.

Fagerhults Torv har lång erfarenhet av att producera jord till både hobby- och yrkesodlare. De kan allt om vilka jordblandningar som funkar till våra olika växter och den kunskapen delar de gärna med sig av till er. De kommer att utföra jordanalyser. Ta med 0,5 liter jord från er trädgård, uppgrävt 10 cm ner i marken. Resultatet kommer att visa måttet på jordens kemiska surhet (ph) och den totala mängden näringsämnen i jorden (ledningstal, Lt).

Trädgårdsamatörerna är en förening som vill stimulera umgänge, intresse och erfarenhetsutbyte mellan personer som är intresserade av prydnadsträdgården och prydnadsväxter. Kom och prata med riktiga trädgårdsentusiaster.

Kl 11.00-15.00

Maria Hansson och Ulrika Gustafsson är två tjejer som jobbar med planering, plantering, skötsel och anläggning och svarar gärna på frågor om detta. Det finns möjlighet att boka 15 min rådgivning med Maria och Ulrika mellan 11-15.  För tidsbokning maila till bokatradgard@gmail.com.

Kl 13.00-16.00

David Carlson, som har haft en stor passion för rosor i över 20 år, kommer att vara på plats i vårt växthus för att prata med er. Missa inte chansen att ta del av hans kunskaper.

Arbor Syd AB är ett renodlat arboristföretag med bred kompetens och lång erfarenhet av träd och trädvård. De kommer vara hos oss och prata om trädvård, beskärning, skadeangrepp och mycket annat.

Bayer (SMB) svarar på frågor om gödning till våra växter samt bekämpning av objudna gäster.

 

Lördag och söndag, 5-6 samt 12-13 september:

Kl 10.00-15.30

Camilla Gullstrand Marchetti från ’Trädgårdsrum & Träd, När grönt tar form’ utför tjänster såsom

  • Design & planering, växtval, materialval samt färg & formspråk
  • Ritning / idéskiss
  • Konsultation

Alla tider för gratis trädgårdsrådgivning hos Camilla är nu fullbokade

Camilla erbjuder 20 minuter gratis trädgårdsrådgivning på plats i butiken. För tidsbokning vänligen maila till c.gmarchetti@me.com

Kl 10.00-15.30

Få tips på hur du binder en vacker höstbukett eller höstkrans. Sanna och Camilla hjälper er med materialval och andra tips och idéer.

Kl 10.00-.15.30

Liv bygger insektshotell och lägger blomstermandala med barnen.

5-6 september kl 11.00-15.00 har vi även en röd liten bil från Fogarolli som bjuder på sitt goda kaffe.

Under hela helgen, liksom alla andra dagar, finns vår kompetenta personal plats för att svara på era trädgårdsfrågor.

Varmt välkomna!