Lördagen den 2/9 uppmärksammar vi årets bästa planteringstid

Vi har många intressanta föreläsare och företag på plats.

Malin Persson från Trädgårdstider på SVT finns på plats mellan kl 13-15 och talar om fikon, hortensior och hur bra det är att plantera på hösten.

Eva Robild, författare som skrivit många böcker, framförallt om trädgård. Hon har jobbat professionellt med beskärning sen 2019 och 2021 gavs boken ’Konsten att beskära träd och buskar’ ut. Eva har tidigare varit redaktör för tv-programmet Trädgårdstider. Hon ger råd och tips kring beskärning av frukt och bär samt prydnadsväxter och föreläser kl 10.30 samt 11.30.

Rosexpert Christina Högardh-Ihr finns på plats under dagen och ger råd om rosor och dess plantering. Christina är rosboksförfattare, odlare och föreläsare. Hon håller föreläsning klockan 12.30 då hon pratar om plantering av krukodlade rosor på hösten, vad man ska tänka på inför vintern, hur man bäst startar upp på våren, och mycket mer.

Workshop kl 12.00 med Maria Hansson från HMV, utbildad trädgårdsmästare med gedigen erfarenhet. Du får tips och trix för att ge din trädgård bästa förutsättningarna att bli grön och frodig. Vad är det viktigaste att tänka på, hur fungerar växter och hur gör man det så enkelt som möjligt?

Sofia Hindgård, kreativt bollplank inom det gröna, hjälper de som önskar, under 20 minuter, med mindre designförslag och helhet i trädgården. Utdelning av tider sker i kassan. Begränsat antal platser finns så först till kvarn…

Fagerhultstorv AB finns på plats för att prata jord och utföra enklare jordanalyser.

Ta med 0,5 liter jord från er trädgård, uppgrävt 10 cm ner i marken, så får ni den analyserad. Resultatet kommer att visa måttet på jordens kemiska surhet (ph) och den totala mängden näringsämnen i jorden (ledningstal, Lt)

Skånefrö ger tips och råd om gräsmattor och gödning.

Café Fato Bene erbjuder kaffe och goda bakverk till försäljning.

Vi kommer också att ha många fina erbjudanden över helgen och hela veckan därefter.

2-3 september har vi 20% rabatt på prydnadsträd, rosor samt frukt och bär.

2-10 september är det 20% rabatt på fikon, prydnadsgräs, bambu, utvalda hortensior och lagerhägg och mycket mer.